Dupa suspectii jafului de la Banca Transilvania, au fost retinuti si cei de la atacul din Muntii Gutai, Maramures

Doi barbati au fost retinuti de politisti in cazul jafului din Muntii Gutai, judetul Maramures, din data de 15 septembrie 2009. Ioan Ursut si un cetatean italian au fost prinsi ieri, in timp ce urmareau o alta masina de valori, in aceeasi zona in care a fost dat atacul si anul trecut.

Ioan Ursut a mai comis infractiuni si in Suedia si Italia si a fost inclus in cercul de suspecti la scurt timp dupa producerea jafului din muntii Gutai. Ofiterii din cadrul DGIPI, fostul doi si un sfert, au supravegheat in acelasi timp si un cetatean italian. Telefoanele amandurora au fost ascultate o perioada indelungata de timp. In paralel, au fost analizate si probele ADN recoltate de la locul atacului. Rezultatele au indicat ca autorii jafului, de acum 4 luni, din Muntii Gutai sunt cei doi barbati.

Acestia au fost retinuti ieri in timp ce se aflau in aceeasi zona in care a fost comis jaful din 15 septembrie 2009 si urmareau in trafic o alta masina de valori, care transporta bani. In aceasta seara au fost prezentati in fata judecatorilor de la Tribunalul Maramures, cu propunere de arestare pe 29 de zile.

Atacul din 15 septembrie 2009 a fost comis de mai multi barbati mascati. Acestia au pretins ca sunt politisti si au oprit in trafic, in pasul Gutai, mai multe masini, intre care si autospeciala de valori. Atacatorii i-au imobilizat pe barbatii care insoteau banii si au furat 280 de mii de lei.

Comentarii Facebook