”Superman, Spiderman sau Batman”, de Tudor Giurgiu, premiat de Academia de Film Europeană

 

”Superman, Spiderman sau Batman”, de Tudor Giurgiu, a primit premiul pentru cel mai bun scurtmetraj, sâmbătă seară, la gala Academiei de Film Europene (EFA), organizată în Valletta, Malta.

 

Producția lui Giurgiu a concurat cu scurtmetrajele ”Demain, ca sera bien”, de Pauline Gay, ”Two Hearts”, de Darren Thornton, ”Miten Marjoja Poimitaan”, de Elina Talvensaari, ”L'Ambassadeur et moi”, de Jan Czarlewski, ”Im Freien”, de Albert Sackl, ”Csicska”, de Attila Till, ”Villa Antropoff”, de Vladimir Leschiov şi Kaspar Jancis, ”Sessiz”, de Rezan Yeşilbaş, ”Manha de Santo Antonio”, de Joao Pedro Rodrigues, ”Back of Beyond”, de Michael Lennox, ”Titloi Telous”, de Yorgos Zois, şi ”Einspruch VI”, de Rolando Colla.

 

Regizorul clujean a ținut să le amintească tuturor pe scena din Malta că sâmbătă, 1 decembrie, este Ziua Naţională a României. ”Este grozav că (această premiere, n.r.) se întâmplă astăzi. Mi-ar plăcea ca politicienii să fie mai sensibili la problemele noastre, pentru că avem un mare talent, dar avem nevoie de mai multă susţinere”, a spus Tudor Giurgiu. 

 

”Superman Spiderman sau Batman” spune povestea lui Aron, un băieţel de cinci ani, care, împreună cu tatăl său acoperit de griji, porneşte într-o dimineaţă pe un drum la capătul căruia doreşte, asemenea eroilor din benzile desenate, să-şi salveze mama bolnavă de inimă.

 

Scurtmetrajul a mai fost premiat la Manhattan Short, cu medalia de aur, la Kaliber 35 Munich International Film Festiva și a câştigat premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la Aspen Shortfest, fiind nominalizat pe lista lungă la premiile Oscar.

Comentarii Facebook