INMORMANTATI-NE copiii! Petitie online pentru inmormantarea crestineasca a bebelusilor de la Maternitatea Giulesti. Voteaza AICI!

 

Un clujean a initiat o petitie online prin care cere Bisericii Ortodoxe Romane sa ii inmormanteze crestineste pe cei 4 copii care au murit in nurma exploziei de la maternitatea Giulesti.

Reprezentantii BOR au anjuntat ca bebelusii nu pot fi inmormantati cu slujba religioasa pentru ca nu au fost botezati.

"Nu se poate da nici derogare, pentru ca, din punctul de vedere al Bisericii, nu sunt crestini si nu poti da derogare decat pentru cineva care face parte din aceeasi credinta. Se oficiaza doar o slujba de pomenire pentru copii nebotezati, pentru credinta parintilor", a declarat preotul Valentin Fotescu, citat de adevarul.ro.

Concluzia prelatului a fost ca numai "Dumnezeu decide".

Un clujean, revoltat de aceasta atitudine, a initiat pe petitieonline.ro un demers care vizeaza Biserica Ortodoxa Romana si prin care cere inmormantarea cu slujba religioasa a bebelusilor morti la Maternitatea Giulesti. 

"Nu are nici un om dreptul sa interzica inmormantarea crestineasca a unui alt om (indiferent de varsta lui). Botezul copiilor NU este o porunca divina, este o traditie. Nu trebuie sa lasam asta sa impiedice inmormantarea bebelusilor nostri decedati inainte de asa-zis-ul botez.

Hristos spune in Biblie ca NUMAI cei care CRED sa fie botezati, deci maturii, cei care POT sa creada si au mintea dezvoltata sa poata alege sa creada, nu bebelusii care nu pot nici macar vorbi
",  a subliniat clujeanul pe petitieonline.ro.

Mesajul catre BOR este mai mult un strugat: "INMORMANTATI-NE copiii!!!"

Ia atitudine si semnaza petieia AICI!

Comentarii Facebook