Miercuri 6 Iulie

Studenții din toată România vor merge, de mâine, gratuit cu trenulStudenții de la toate universitățile de stat din țară, dar și de la cele private acreditate sau autorizate, vor putea circula gratuit cu trenurile interne, începând de miercuri, 1 februarie.

Este vorba de 464.273 de studenți. Sunt toți studenții beneficiari, nu există niciun fel de discriminare — dacă sunt la universități de stat sau universități private. Nu există niciun fel de discriminare legată de vârstă. (…) Singura condiție este ca instituția de învățământ superior să fie autorizată sau acreditată, deci să fie recunoscută de minister.

Impactul bugetar este undeva la aproximativ 100 de milioane de lei pe un an. Gratuitatea este valabilă pe tot anul calendaristic. Anul universitar începe la 1 octombrie și se încheie la 30 septembrie anul următor”, a explicat secretarul de stat pentru învățământ superior Gigel Paraschiv.

Guvernul a aprobat la începutul lunii ianuarie o ordonanță de urgență prin are se prevede ca studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior acreditate, să beneficieze de gratuitate la transportul intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a.

Comentarii Facebook