Soția președintelui României își păstrează slujba. Până când va mai preda Carmen Iohannis la Sibiu



Soția președintelui României, Klaus Iohannis, va preda limba engleză la Colegiul "Gheorghe Lazăr" din Sibiu cel puţin până la sfârşitul primului semestru.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sibiu, Livia Creţulescu, a declarat, marţi, că soţia preşedintelui Klaus Iohannis, Carmen Iohannis, a anunţat că va preda la Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" din Sibiu, unde este profesor de engleză, cel puţin până la sfârşitul primului semestru, scrie Mediafax.

"Doamna Iohannis va preda cel puţin până la finalul primului semestru. Acesta se va încheia în 31 ianuarie. Deocamdată, doamna Iohannis nu a anunţat ce urmează să facă începând cu cel de-al doilea semestru", a declarat Livia Creţulescu.


Conform acesteia, Carmen Iohannis are la dispoziţie trei variante: fie va continua să predea şi în cel de-al doilea semestru, fie va cere detaşare pe un post similar la Bucureşti, în cazul în care există disponibil un astfel de post în Capitală, fie poate intra în concediu fără plată.

"Legea Educaţiei prevede posibilitatea ca, după zece ani de carieră, să poţi beneficia de un an de concediu fără plată", a explicat Livia Creţulescu.

Comentarii Facebook