Socant : China a executat cu injectie letala un cetatean britanic -VIDEO

China a executat un cetatean britanic, primul european in ultimii 50 de ani. Akmal Shaikh a fost condamnat la moarte pentru trafic de droguri. Executia prin  injectie letala a fost confirmata de China, care a justificat-o prin  caracterul disuasiv al condamnatului si apreciind ca "elementele transmise de partea britanic? nu au fost suficiente pentru a dovedi c? Akmal Shaikh suferea de o boal? mental?".

 

Londonezul in varsta de 53 de ani a fost arestat in septembrie 2007 la Urumqi, capitala provinciei Xinjiang (nord-vest), in posesia a patru kilograme de heroin?. Familia sa a declarat ca unii infractori au profitat de vulnerabilitatea sa psihica si l-au detereminat sa transporte drogurile.


Luni, Marea Britanie a cerut Chinei sa impiedice executia britanicului, dar solicitarea a ramas fara rezultat. Premierul britanic Gordon Brown a condamnat executia in termenii cei mai fermi si a spus ca este scandalizat si dezamagit ca apelurile Angliei la clementa nu au fost respectate. 

 

Britanicii au pus chiar si pe Internet un film in care au cerut clementa pentru Akmal Shaikh. Il puteti urmari aici pe www.stiridecluj.ro

 

Comentarii Facebook