Smartphone-ul, ”distrugătorul” de camere foto și GPS-uri


Smarphone-urile au devenit din ce în ce mai performante , reușind astfel să înlocuiască foarte ușor alte gadgeturi precum camerele foto compacte sau GPS-urile.

Vanzarile camerelor foto au scazut cu o treime, iar afectate sunt si GPS-urile si toate produsele care se regasesc in aplicatii sau functii ale telefoanelor inteligente, potrivit StirilePROTV.

Datorită evoluției continue a telefoanelor inteligente, un astfel de smartphone cu o cameră de 8 megapixeli, care are capacitatea de a filma full HD și are și toate funcțiile unui telefon integrate pune categoric în umbră aproape ori ce cameră foto compactă.

Deși producătorii de camere foto au scăzut drastic prețurile, cea mai ieftină cameră pornind de la un preț de 200 de lei, vânzările au scăzut cu o treime de la începutul anului.

"Cresterea e de peste 40 a numarului de unitati fata de aceeasi perioada a anului trecut", spune Mihai Patrascu, director magazin online, conform ȘtirilePROTV.

Același lucru se întâmplă și cu sistemele de navigație, majoritatea noilor device-uri mobile având cel puțin un sistem de navigație dedicat. COnform specialiștilor, vânzările GPS-urilor vor scădea cu 30% la nivel mondial.

Exista insa si un plan B: "Se vand bine acum sistemele de navigatie pentru agricultura sau silvicultura", spune Bogdan Condurateanu, reprezentantul unui producator de sisteme de navigatie.

Și producătorii de console de jocuri portabile se confruntă cu probleme din cauza smartpnone-urilor, vânzările fiind cu 20% mai mici față de anii trecuți. Principala cauză o reprezintă prețul jocurilor, în timp ce costă cel puțin 100 de lei, când un joc pe Google Play sau Appstore costă maxim 20 de lei.

Comentarii Facebook