Seful perfect: le-a dat vacanta nelimitata angajatilor

 

Seful unei agentii de marketing americane le-a spus angajatilor "de maine aveti vacanta nelimitata".

Jeb Banner, CEO al SmallBox Web, a facut acest anunt la petrecerea de Craciun de anul trecut si asta pentru ca a dorit sa aiba parte de o schimbare cu 180 de grade a stilului de munca, lucru care spune ca nimeni nu mai era obligat sa treaca pe la birou.

Cei 15 angajati ai firmei SmallBox Web pot de acum sa lucreze de oriunde vor, de pe plaja unei insule exotice sau din pat, cu conditia sa fie conectati la reteaua companiei si sa-si predea proiectele la timp. Ei pot sa-si ia cate zile de vacanta vor, atata timp cat isi regleaza singuri calendarul de lucru.

"Schimbarea de la SmallBox ar putea reprezenta viitorul din piata fortei de munca, pe masura ce companiile isi adapteaza stilul de lucru la tehnologiile mobile, iar rezultatele jobului nu mai depind de spatiul sau de programul de lucru traditionale", scrie The Associated Press.

Jeb Banner nu este singurul manager american care a facut aceasta schimbare curajoasa de program.

Si Michael Reynolds, CEO al firmei de web design SpinWeb, s-a bazat pe aceeasi idee.

Potrivit managerului, productivitatea s-a dublat de cand a introdus noul sistem de "vacata melimitata". Un singur angajat a incercat sa triseze folosindu-se lipsa de supraveghere a managerilor, dar a fost prins rapid si trimis in vacanta fara plata.

Comentarii Facebook