Seful DIICOT Cluj, Mircea Hrudei: In dosarul Paszkany au existat presiuni de la inceput pana la sfarsit

Seful DIICOT Cluj, Mircea Hrudei, spune ca in dosarul in care omul de afaceri Arpad Paszkany a fost judecat pentru sprijinirea unui grup infractional au existat presiuni asupra procurorilor si judecatorilor.

 

Seful DDICOT Cluj, Mircea Hrudei, a declarat pentru Mediafax ca presiunile au fost simtite de toti cei care au lucrat la dosar. "S-a inceput cu acel memoriu adresat presedintelui Traian Basescu, invocat in sedinta de bilant a Parchetului General de la inceputul anului 2007. Verificarile CSM precum si anchetele efectuate de Parchetul General cu privire la aspectele invocate in memoriu au demonstrat ca toate acuzatiile lui Arpad Paszkany sunt nefondate. Au fost facute si alte plangeri penale si sesizari impotriva procurorilor de caz, de catre domnul Arpad Paszkany si apropiati ai acestuia, toate solutionate prin neinceperea urmaririi penale sau clasare", a declarat Mircea Hrudei.

 

"Pe parcursul urmaririi penale, in mod repetat, domnul Paszkany mi-a sugerat sa fiu atent ca vremurile se schimba, o aluzie directa la conjunctura politica din acel moment. La judecarea cauzei la Tribunalul Cluj au existat, in opinia mea, o serie de incidente procedurale, dar la acest moment nu doresc să le nominalizez deoarece le-am invocat într-un cadru oficial", a mai spus seful DIICOT Cluj.

 

Mircea Hrudei crede ca au fost presiuni mari si asupra judecatorilor Curtii de Apel Cluj. "Totul a debutat imediat dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins a doua cerere de stramutare a cauzei, formulata de Paszkany. Ca si o coincidenta, au aparut in presa mai multe articole cu un vadit caracter denigrator la adresa membrilor completului de judecata, mergand pana la invocarea unor aspecte din viata privata a acestora, fara nicio legatura cu cauza dedusa judecatii", a mai spus Hrudei.

 

Procurorul-sef al DIICOT Cluj a mai spus ca in ultima perioada a fost amenintat cu articole despre viata sa personala.

 

Mircea Hrudei a mai precizat ca probele din dosarul "Gazeta 2" arata ca Paszkany l-a presat pe Iulian Dascalu sa ii cedeze terenul de 14.000 de metri patrati din spatele Iulius Mall, dupa ce a pierdut licitatia pentru constructia centrului comercial din Gheorgheni.

"SouthEast Euromentor (n.red. firma administrata de Paszkany) nu avea capacitatea de a construi un mall. Toate operatiunea de a contesta licitatia a fost facuta in ideea de a intarzia construirea Iulius Mall, fara ca Arpad Paszkany sa aiba cea mai mica intentie de a construi un alt mall. La momentul in care Dascalu a consfintit sa dea terenul respectiv, el avea certitudinea ca Paszkany poate influenta decizia de la Targu Mures, unde se judeca contestarea licitatiei. La Targu Mures, instanta care a hotarat, raportat la dosarul privind construirea mall-ului, a incalcat unele norme de procedura, de exemplu a schimbat termenul fara sa anunte partile. Firma lui Dascalu trebuia sa depuna plangere la Consiliul Superior al Magistraturii", a completat Hrudei.

 

Mircea Hrudei a mai spus ca Parchetul va face recurs la decizia de vineri a Curtii de Apel Cluj, care l-a achitat pe Arpad Paszkany.

 

Vezi si...

Arpad Paszkany a fost achitat in dosarul "Gazeta 2" - VIDEO

Comentarii Facebook