Al doilea reactor de la centrala nucleara Fukushima a inceput sa se topeasca!


Centrala nucleara de la Fukushima are probleme serioase in urma cutremurului care a lovit vineri Japonia. Dupa ce sambata un reactor a explodat, al doilea reactor a inceput sa se topeasca.

Sistemul de racire de la centrala nucleara Fukushima din Japonia a fost afectat de cutremurul de vineri, a anuntat Agentia nipona pentru siguranta nucleara, citata de Reuters.

Pericolul ameninta acum reactorul nr. 3 si este posibil ca noua angajati sa fi fost expusi raidatiilor, dar cifra ar putea sa creasca la 70-160 de persoane.

"Credem ca este foarte probabil sa se fi declansat o fisiune. Nu putem verifica ce se intampla in miezul reactorului, dar luam masuri plecand de la aceasta ipoteza", a declarat, duminica, purtatorul de cuvant al Guvernului, Yukio Edano.

Explozia produsa sambata la centrala nucleara japoneza Fukushima nu a afectat reactorul 1, ci numai acoperisul si cladirea in care se afla reactorul, a mai spus Yukio Edano, citat de agentia Kyodo in pagina electronica.

Explozia a avut loc in momentul in care vaporii eliberati din invelis au intrat in contact cu oxigenul din atmosfera, a spus Edano.

Tokyo Electric Power raceste reactoarele cu apa de mare si injecteaza acid boric pentru a preveni o explozie nucleara, dar procesul este de durata, a mai afirmat Edano.

Explozia de sambata de la centrala nucleara de la Fukushima a fost clasata la gradul 4, pe o scara cu sapte gradatii.

Cutremurul produc vineri in Japonia a ajuns la un bilant de peste 1.800 de morti, dar si zeci de mii de disparuti.

 

Citeste si...

Explozie la centrala nucleara de la Fukushima! VEZI MOMENTUL EXPLOZIEI

Vezi cum s-au miscat zgarie-norii din Tokyo in timpul seismului! - VIDEO

Comentarii Facebook