Scrisoarea șocantă a Monicăi Iacob Ridzi despre condițiile de arest de la Gherla

 

Monica Iacob Ridzi a trimis o scrisoare unei televiziuni, prin care spune că regretă că a intrat în politică.

 

De curând, procurorul de caz, Mariana Alexandru, mi-a transmis că regretă că a ascultat de ordine şi a fabricat dosarul în ceea ce mă priveşte. Aceste regrete nu mă încălzesc deloc. Singurele care mă încălzesc în celula rece sunt sticlele cu apă caldă încălzită la filtrul de cafea. Pentru că apă caldă avem de 3 ori pe săptămână, mai puţin de 10 minute. Şi eu şi familia mea şi copiii mei am fost condamnaţi pe nedrept”, scrie Monica Iacob Ridzi, din închisoare.

 

Regret că nu am vorbit până acum de abuzurile procurorilor şi judecătorilor în cazul meu. Faptul că sunt bolnavă nu mă împiedică să scriu. Nu încă. Voi încerca să fiu atentă cu ce scriu pentru că nu îmi doresc să mor în penitenciar din alte cauze decât cele naturale (...) Am fost cândva naivă şi am crezut că, în România, Justiţia este independentă. Nu este aşa. În România Justiţia nu este independentă, este profund dependentă”, a mai afirmat Ridzi, în scrisoarea prezentată de Antena 3.

 

Iacob Ridzi regretă că a intrat în politică. ”Regret că m-am implicat în politică. (...) Regret că în 2004 am acceptat să candidez ca deputat în Parlamentul României. Eram consilier judeţean şi am sperat că, prin implicare mea în politica de la nivel naţional, pot ajuta mai mult Valea Jiului. Regret că nu am acceptat să fiu Ministrul Integrării Europene în 2004 când mi s-a făcut această propunere de către colegii de partid”, a mai scris Monica Iacob Ridzi.

 

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată, pe 16 februarie, definitiv la cinci ani de închisoare, dar a suportat foarte rău arestul și starea ei de sănătate s-a deteriorat. Fostul ministru a fost mutat la spitalul penitenciarului Jilava.

 

Monica Iacob Ridzi a clacat și a fost dusă de urgenţă la spital de la Jilava

Comentarii Facebook