Schimbare majoră pe Facebook. Ce nu mai ai voie să postezi


Facebook a luat decizia de a restricționa anumite postări pe rețeaua de socializare, cu scopul de a proteja femeile de mesaje sexiste sau violente.

Reprezentantii Facebook au acceptat sa restrictioneze mesajele considerate jignitoare la adresa femeilor, dupa ce mai multe organizatii au militat in acest sens, scrie The Guardian.

Decizia a fost motivată de acțiunile marilor companii care se promovează pe Facebook și care și-au retras reclamele în semn de protesc față de conținutul abuziv postat de utilizatori.

Organizațiile umanitare au dat și câteva exemple de mesaje agresive împotriva femeilor.

Un exemplu este o poza cu Rihanna după ce a fost bătutp de fostul iubitt, imagine postată pe unul dintre albumele lui Chris Brown.

O altă fotografie care a stârnit revolta prezenta o femeie într-o baltă de sângem alături de mesajul: ”Îmi place pentru mintea ei”.

Deși a invocat dreptul la libera exprimare, Facebook a fost de acord, într-un final, să restricționeze anumite postări și imagini, care pot fi ofensatoare.

In ultima perioada, a devenit evident ca sistemele noastre de identificare si indepartare a continutului jignitor nu au functionat atat de eficient pe cat ne-am fi dorit, in special in ceea ce priveste sexismul.

In unele cazuri, acest continut jignitor nu este indepartat atat de repede pe cat ne-am dori. In ultimele luni, am lucrat pentru imbunatatirea acestor sisteme”, au spus cei de la Facebook.

Comentarii Facebook