Luni 6 Februarie

Condimentul minune care te protejează de Alzheimer


Potrivit unui nou studiu recent publicat în Journal of Alzheimer's Disease, doi compuși care oferă gustul dulce caracteristic al scorțișoarei ar putea ajuta la protejarea creierului împotriva maladiei Alzheimer.

Cercetătorii de la Universitatea California din Santa Barbara au descoperit că doi compuşi din scorţişoară, aldehidă cinamică şi epicatechin, pot să oprească procesul de formare a plăcilor de proteină tau - care declanşează această maladie neurodegenerativă - la nivelul creierului.

Proteinele tau formează acumulări şi depozite odată cu înaintarea în vârstă, iar pacienţii cu Alzheimer prezintă mai multe astfel de depozite în comparaţie cu persoanele sănătoase. Oamenii de ştiinţă au descoperit, în teste de laborator, că aldehida cinamică previne aceste acumulări de proteine, prin protejarea proteinei tau contra stresului oxidativ.

"Luaţi ca exemplu arsurile solare, o formă a stresului oxidativ", a declarat coordonatorul studiului Roshni Graves. "Dacă porţi o pălărie, poţi să îţi protejezi faţa şi capul de oxidare. Într-un anumit sens, adelhida cinamică este un fel de şapcă", a mai spus Roshni Graves.

Mai multe detalii pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook