Scapam de plata taxei radio-tv? Deputatii au votat eliminarea ei


Deputatii au adoptat tacit proiectul de lege privind eliminarea obligativitatii de a plati taxa aferenta ca beneficiar al serviciilor postului public de televiziune.

Proiectul a fost initiat de 14 parlamentari PSD si a fost initial respins de comisia de specialitate a televiziunii publice, dar a fost adoptat tacit deoarce termenul de dezbatere a fost depasit.

Deputatul UDMR Marton Arpad a declarat ca Biroul Permanent ar trebui sa fie mai atent cu proiectele de lege care risca sa fie adoptate tacit deoarece astfel pot fi legiferate propuneri "iresponsabile". "Acest proiect are raport de respingere din partea comisiei de cultura si lasa TVR fara fonduri publice, deci o iresponsabilitate iesita din comun", a spus Marton in plen, citat de realitatea.net.

SRTv beneficiaza de deja de doua surse de finantare pe langa banii din taxa: bugetul de stat si veniturile proprii.

"In aceste conditii, mentinerea obligativitatii persoanelor fizice si juridice de a plati o taxa reprezinta o dubla taxa si o concurenta neloiala pentru celelalte posturi TV care nu beneficiaza de subventii din bugetul de stat", se arata in expunerea de motive a celor 14 parlamentari PSD.

Proiectul de lege va fi dezbatut si in Senat, care este forul decizional.

Comentarii Facebook