SCANDAL între GÂDEA - PLEŞU! Cărturarul a fost ”tocat, iar 136 de intelectuali îi iau apărarea

 

După emisiunea ”Sinteza Zilei” de marți seară, de la Antena 3, unde a fost ”tocat” Andrei Pleșu, peste 100 de intelectuali au semnat un apel de susținere a cărturarului, la inițiativa Revistei 22.

 

Manifestul ”Apel la solidaritate cu Andrei Pleşu, împotriva linşajului mediatic produs de Antena 3”, a fost semnat de 136 de intelectuali.

 

Subsemnaţii am luat cunoştinţă cu indignare şi revoltă de noua agresiune mediatică produsă impotriva unei importante personalităţi a vieţii noastre intelectuale. Cuvintele proferate timp de o ora pe un canal de televiziune la adresa unuia dintre cei mai respectaţi cărturari ai României, profesorul Andrei Pleşu, fondator si rector al unei instituţii admirate pe plan mondial, Colegiul “Noua Europa”, aparţin unei moşteniri toxice pe care am fi dorit-o definitiv încheiată, aceea a denigrărilor şi a delaţiunilor, a ameninţărilor şi a execuţiilor sumare.

 

Directorul postului TV “Antena 3”, Mihai Gâdea, l-a acuzat pe Andrei Pleşu, marti seara, 11 martie, la emisiunea “Sinteza Zilei”, ca ar fi fost o “sluga” a tuturor regimurilor de dupa 1989. Într-o avalanşă a calomniei şi a atacului la persoană, Mihai Gâdea şi Mugur Ciuvică au folosit un limbaj insultător, absolut inadmisibil, la adresa profesorului Andrei Pleşu.

 

Suntem pe deplin solidari cu dreptul domnului Andrei Pleşu, distins comentator al vietii noastre politice si culturale, de a se pronunţa cu opinii avizate despre idei şi persoane, inclusiv despre un fost sau actual preşedinte al Romaniei. Protestam categoric impotriva linşajului mediatic pus la cale, încă şi încă o data, de către postul de televiziune “Antena 3″. Cerem organismului abilitat, CNA, sa acţioneze conform legii împotriva acestor abominaţiuni”, scrie reportervirtual.ro.

Comentarii Facebook