Samuraii de la Fukushima, sacrificiul extrem: "Vom muri in cateva saptamani"


Muncitorii de la centrala nucleara de la Fukushima mai au de trait cateva saptamani, fiind afectati grav de radiatii. Autoritatile incearca sa-i salveze cu ajutorul celulelor stem.

Mama unuia dintre muncitori a povestit ca fiul ei ar urma sa moara in cateva saptamani din cauza radiatiilor, informeaza CBC.

"Nu poti sa lucrezi cu masca pe figura, asa ca de multe ori aceasta a fost indeparata si am inhalat mult aer plin cu radiatii", a povestit un muncitor, care nu si-a anuntat familia ca pleaca in acesta misiune sinucigasa. "Am vorbit doar cu un prieten sa-mi anunte parintii in cazul in care nu ma vori intoarce in doua saptamani", a spus femeia.

Potrivit revistei Time, autoritatile japoneze au propus recoltarea de celule stem  din maduva osoasa, iar apoi acestea sa fie transplantate ulterior in cazul in care lucratorii ar fi expusi prea mult la radiatii.

Tokyo Electric Power (TEPCO), operatorul si proprietarul centralei Fukushima Daiichi, a declarat ca muncitorii care lucreaza la reactoarele nucleare sunt monitorizati si ca nu au fost detectate semne de boala provocata de radiatii la acestia.

Comentarii Facebook