Miercuri 24 Aprilie

Românii vor plăti cu 15% mai mult pe carnea de porc de Crăciun


Înainte de sărbători, de Crăciun şi Paşte, producătorii de carne au obiceiul de a scumpi produsele fără a exista un motiv întemeiat. Carnea de porc va fi cu 15% mai scumpă.

Mai mult decât atât, producătorii de carne ar avea mult mai multe motive pentru a scădea preţurile şi cel mai important motiv ar fi scăderea consumului de carne de porc în ultimii ani în România, conform Realitatea.net.

Cu toate acestea, producători vor ca de sărbători, preţurile să crească cu cel puţin 15%, faţă de restul anului.

Pe lângă scăderea consumului de carne de porc, a scăzut şi numărul de porci din curţile şi fermele românilor. Statisticile arată că în anul 1990 erau peste 13 milioane de porci ca apoi în 2011 să se ajungă la aproximativ 5 milioane.

Comentarii Facebook