Romanii sunt de acord cu pedeapsa cu moartea si vor sa ii expulzeze pe ungurii care vor autonomie


Un sondaj de opinie prezentat de CCSB arata ca romanii sunt de acord cu reintroducerea pedepsei cu moartea, dar si expulzarea rromilor care aduc deservicii tarii si a ungurilor din Tinutul Secuiesc care vor autonomie.

Studiul a fost comandat de Asociatia Pro Democratia si arata ca 91 % dintre romanii ar fi de acord cu organizarea unui referendum pentru reintroducerea pedepsei cu moartea si ar vota pentru. In plus, 89 % dintre romani ar fi de acord cu retragerea cetateniei pentru cei care cer autonomia Tinutului Secuiesc.

In plus, 94 % dintre romani ar fi de acord cu retragerea cetateniei pentru rromii care fac tara de ras si sunt de acord cu excluderea lor din comunitate.

Psihologii sustin ca populatia vrea sa reintroducerea pedepsei cu moarte pentru a obtine o pedepsire a celor vinovati, care de multe ori scapa cu o pedeapsa mica sau deloc.

"Notiunea de bine si rau este adanc inradacinata in constiinta noastra", declara pentru cotidianul.ro Mirela Zivari, doctor în psihologie. "Este un concept mai degraba religios de pedepsire a raului. Nu percepem pedeapsa cu moartea ca pe un rau impotriva umanitatii. Atat conceptul biblic ochi pentru ochi, dinte pentru dinte, cat si expresia populara eu te fac, eu te omor sunt o dovada a faptului ca oamenii percep pedeapsa ca pe ceva firesc", a mai spus Mirela Zivari.

 

Stiri de Cluj.ro supune tema dezbaterii la sectiunea "Pro si Contra" , unde puteti comenta daca sunteti de acord sau nu cu acest sondaj.

Comentarii Facebook