Luni 25 Mai

România face două închisori cu 177 de milioane de euro. Spitale regionale nu putem face

 

Două închisori, din judeţele Prahova şi Buzău, vor fi construite cu 177 de milioane de euro, bani luați împrumut.

 

Astăzi, 19.11.2018, la Paris, Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB) a anunţat că a fost aprobat un împrumut de 177 milioane de euro guvernului român, pentru construirea de noi spaţii care să consolideze sistemul penitenciar şi să îmbunătăţească condiţiile de detenţie. Împrumutul furnizat de CEB reprezintă o contribuţie majoră la planurile guvernamentale de îmbunătăţire a calităţii şi capacităţii instituţiilor penitenciare, în conformitate cu calendarul de măsuri 2018-2024 pentru soluţionarea supra-aglomerării carcerale şi a condiţiilor de detenţie, adoptat prin Memorandum, de către Guvernul României”, informează Administraţia Naţională a Penitenciarelor, printr-un comunicat de presă.

 

Fondurile CEB vor fi utilizate pentru construirea a două unităţi penitenciare, în localitatea Berceni, judeţul Prahova, cu o capacitate de 1.000 de locuri, respectiv în localitatea Unguriu, judeţul Buzău, cu o capacitate de 900 de locuri.

 

Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei va sprijini şi construirea de facilităţi pentru personalul din sistemul administraţiei penitenciare, inclusiv pentru formare şi dezvoltare profesională, în oraşul Pantelimon, judeţul Ilfov şi în localitatea Rodbav, judeţul Braşov.

 

Guvernul nu are, însă, fonduri pentru spitalele regionale de urgență, pe care le-ar fi putut începe din fonduri europene, dar proiectele au fost amânate pentru 2021.

Comentarii Facebook