Un roman - ars de viu intr-o inchisoare din Argentina

Radu Pintilie, 26 de ani, a murit datorita arsurilor pe 80% din suprafata corpului. Oficialii spun ca salteaua din celula i-a luat foc, insa parintii sunt convinsi ca e vorba de o crima, relateaza Adevarul

 

Radu era unul din cei 14 copii ai familiei Pintilie din comuna ieseana Scanteia si plecase in urma cu patru ani din tara sa-si caute de lucru. Mama lui spune ca impreuna cu un frate, Paul, au lucrat mai intai in Anglia, la un hotel si apoi au colindat mai multe tari.

 

Ea crede ca s-au inhaitat cu traficanti de droguri deoarece au contactat-o din India si Peru, tari in care nu ar fi avut bani sa ajunga.

 

Paul a fost arestat şi închis în Brazilia pentru trafic de droguri, iar in aprilie 2007 Radu a fost prins în Argentina.

 

In 5 ianuarie autoritatile romane au informat familia asupra incendiului in care Radu a suferit arsuri in proportie de 80% din suprafata corpului, pentru ca trei zile mai tarziu sa fie anuntati ca acesta a murit.

 

Ministerul de Externe a confirmat decesul romanului: ?In prezent sunt in derulare anchete pentru stabilirea cauzelor si eventualelor responsabilitati pentru producerea accidentului de catre Judecatoria Federala din Santa Rosa si de autoritatile penitenciarului, urmand ca ambasada sa fie informata cu privire la rezultatul acestor anchete", au precizat pentru Adevărul reprezentanţii Direcţiei de Comunicare din Cadrul MAE.

 

Ancheta politiei argentiniene este inca in desfasurare si nu se cunosc cu precizie cauzele accidentului.

Comentarii Facebook