Republica Moldova a împlinit 21 de ani de la proclamarea independenţei

 

Republica Moldova marchează luni 21 de ani de la proclamarea independenţei faţă de fosta Uniune Sovietică, scrie Agerpres.ro

Cu această ocazie, atât la Chişinău cât şi în alte localităţi din ţară au loc manifestări dedicate acestui eveniment.

Preşedintele Nicolae Timofti, premierul Vlad Filat şi şeful legislativului Marian Lupu, dar şi alţi oficiali au depus coroane de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare din Chişinău, unde a avut loc şi o manifestare dedicată Zilei Independenţei.

Preşedintele Nicolae Timofti s-a arătat încrezător că Republica Moldova va avea un viitor frumos, în cadrul Uniunii Europene. "Văd un viitor frumos, prosper aşa cum ne dorim cu toţii. Realizarea acestui vis depinde nu doar de conducerea ţării, ci de toţi cetăţenii Republicii Moldova", a declarat el.

Republica Moldova a ales calea integrării europene, iar acest obiectiv este susţinut deopotrivă de cetăţeni şi de partenerii externi ai ţării, se menţionează într-un mesaj de felicitare al premierului Vlad Filat. Primul ministru a îndemnat cetăţenii la unitate pentru a depăşi problemele cu care se confruntă Republica Moldova.

Republica Moldova şi-a proclamat independenţa la 27 august 1991, prin votarea de către parlament a Declaraţiei de Independenţă, în momentul în care la Chişinău câteva sute de mii de oameni cereau dezlipirea ţării de fosta Uniune Sovietică.

Comentarii Facebook