Redu cheltuielile cu ajutorul unor sfaturi extrem de simple

 

Cumpărăturile devin un adversar atunci când banii sunt prea puţini. Din această cauză este bine să învăţăm să facem economii cât mai multe cu ajutorul unor sfaturi neaşteptat de simple.

Astfel, chiar daca ti-e mai usor sa faci cumparaturile la coltul blocului, fă un efort şi mergi la un hipermarket. Acolo poţi găsi anumite marci cu preţ redus la aproape fiecare produs pe care vrei să-l cumperi. Alege dintre toate sortimentele unui produs pe cel cu marca proprie hipermarketului în care te afli. Acestea au, de obicei, şi cel mai convenabil pret. Fă-ţi lista de cumpărături înainte de a pleca de acasa şi nu te abate de la ea.

Redu cheltuielile pe haine şi încălţăminte

Pune pe hârtie doar obiectele strict necesare familiei şi profită la maximum de perioadele de reduceri. Mergi prin cât mai multe magazine înainte să cumperi ceva, că să nu te trezeşti că găseşti doi metri mai încolo aceiaşi pantofi cu 100 de lei mai ieftini decât i-ai cumpărat tu. Descopera outleturile si magazinele de fabrica din orasul tau sau din apropiere si nu te jenasa intri si in magazinele Second hand, pentru ca uneori, daca ai rabdare si ochi de vultur, poti gasi haine mai bine lucrate si din materiale mai de calitate decat in magazinele de fitze. Daca te orientezi spre croieli clasice, n-ai cum sa dai gres, pentru ca acestea nu se demodeaza niciodata. Targurile de strada ale micilor producatori iarasi sunt o sursa buna de haine si incaltaminte cu preturi mici, de producator.

Vezi mai multe pe Sfatul Părinţilor.

Comentarii Facebook