Miercuri 20 Ianuarie

Record Triplu: Diamantul ”The Pink Star” a fost vândut cu 83 de milioane de dolari


Celebrul diamant "Steaua roz/The Pink Star", o piatră prețioasă de mari dimensiuni, a fost vândut miercuri, la Geneva, pentru suma record de 83 de milioane de dolari, într-o licitaţie organizată de casa Sotheby's.

"Diamantul a fost cumpărat de Isaac Wolf şi (...) a fost redenumit «Visul roz/ The Pink Dream»", a afirmat Matthew Weigman, directorul de comunicare al casei Sotheby's, potrivit Mediafax.

Șlefuitorul de diamante Isaac Wolf, din New York, a fost reprezentat în sală de un ofertant, care a licitat pentru diamantul de 59,60 de carate, încastrat într-un inel, împotriva altor trei clienţi.

Diamantul este de acum deținătorul unui triplu record mondial: cel mai mare preţ plătit la licitaţie pentru un diamant roz, cel mai mare preţ plătit la licitaţie pentru orice diamant colorat şi cel mai mare preţ plătit la licitaţie pentru o bijuterie.

Potrivit casei Sotheby's la licitaţia de miercuri a avut loc cea mai mare vânzare de bijuterii din istorie, cu o sumă totală de 199,5 milioane de dolari.

Recordul anterior a fost stabilit de "Graff Pink", un diamant roz-aprins de 24,78 de carate, cumpărat în 2010 pentru 45,75 de milioane de dolari de Laurence Graff, bijutierul londonez cunoscut ca "regele diamantelor".

"Sincer, când am vândut diamantul Graff, cu trei ani în urmă, am crezut că va fi un record pentru foarte multă vreme. După trei ani, preţul din seara aceasta este extraordinar, înseamnă că pe primele locuri, în ordinea celor mai mari preţuri, se află trei diamante roz", a spus David Bennet, conducătorul licitaţiei.

.

Comentarii Facebook