Cercetătorii au ucis cea mai bătrână creatură din lume. Avea 507 ani FOTO



Oamenii de știință au ucis cea mai bătrână creatură de pe Pământ, care, conform cercetătilor ulterioare, era chiar mai în vârstă decât se credea inițial.

Scoica quahog (Mercenaria mercenaria) a fost extrasă vie de pe fundul Atlanticului de Nord din apropiere de Islanda, în anul 2006. Atunci, oamenii de ştiinţă au aşezat-o într-un frigider aşa cum se face de obicei, fără să îi bănuiască vârsta şi importanţa. Abia când au dus-o în laborator pentru ca oamenii de ştiinţă de la Universitatea Bangor să o studieze, s-a aflat că animalul are 400 de ani, scrie descoperă.ro.

Ming Molusca, creatura fiind botezată după dinastia chineză care domnea în vremea în care aceasta s-a născut, a fost trecută în Cartea Recordurilor.

Acum, după o analiză mult mai detaliată a quahogului oceanic, cercetătoriiau descoperit însă că ea a trăit de fapt 507 ani.

 



Prima dată am obţinut rezultate greşite şi poate ne-am grăbit când am făcut informaţiile publice. Însă acum suntem siguri că am stabilit adevărata ei vârstă”, a declarat dr. Paul Butler de la University’s School of Ocean Sciences.

Mai multe detalii pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook