Reclama care a scandalizat internetul: ”E jignitoare și violentă” VIDEO


O reclamă a companiei suedeze IKEA a stârnit revolte în rândul celor care au vizionat-o.

O reclama a companiei IKEA care arata modalitatile prin care un cuplu incearca sa se descotoroseasca de piticii de gradina in favoarea unor produse noi de mobilier si decorative a starnit numeroase plangeri din partea britanicilor privind "violenta si incurajarea unui comportament antisocial", scrie Mediafax.

Spotul prezintă o armată de pitici de grădină care invadează curtea unui cuplu care schimba ornamentele vechi, cu mobilier nou de la compania suedeză, iar cei doi găsesc o serie de modalități violente pentru a ține piticii aduși la viață la distanță.

Autoritatea britanică a standardelor în advertising a primit 50 de plângeri de la persoane care susțin că reclama este "nepotrivita pentru copii, jignitoare, infricosatoare, violenta si incurajeaza un comportament antisocial".

Reactia companiei a fost oferită de Peter Wright, managerul de marketing al IKEA din Marea Britanie: "Consideram ca reclama are o abordare vesela, cat de simplu si accesibil este pentru clienti sa isi aranjeze spatiile de afara la fel ca cele din orice alta camera a casei. Putem sa confirmam ca niciun pitic nu a fost ranit in timpul realizarii acestei reclame, multumita post-productiei inteligente si a unor dubluri curajoase".

Comentarii Facebook