Vineri 28 Ianuarie

Cum să mănânci cu 500 de calorii mai puțin în fiecare zi


Micile obiceiuri zilnice pot favoriza ingrasare, dar schimbarea lor ne poate ajuta sa slabim, fara mari eforturi si cure drastice, un kilogram pe saptamana, reducand pana la 500 de calorii zilnic.

Da din picioare

Persoanele cu picioare agitate, le care le misca constant, pot arde in plus cu 350 de calorii pe zi punand in practica acest obicei considerat, de altfel, un tic nervos, scrie “Health Magazine”.

Renunta la alune

Alunele, semintele de floarea soarelui, migdalele, fisticul si alunele de padure contin foarte multe calorii. In medie, aproximativ 500-600 de calori pe doar o suta de grame. Unele dintre ele sunt sanatoase, dar nu ar trebui mancat mai mult de 50 de grame pe zi. Insa mare dezavantaj este ca, de regula, obisnuim sa mancam punga intreaga. Pentru a ne asigura ca nu consumam cele 80, 100 sau chiar 150 de grame de alune pe zi, mai bine renuntam de tot la ele.

Nu manca in fata televizorului

Un studiu efecutat la Universitatea Massachusetts a demonstrat ca o persoana mananca cu aproximativ 288 de calorii mai mult daca o face in fata televizorului. Asadar, atunci cand vine ora mesei, asaza-te la masa, asa cum este normal, nu in fata televizorului sau a calculatorului. Totodata, daca inlocuiesti o ora de stat in fata televizorului cu o ora de plimbare, mers usor la pas, poti arde in total 527 de calorii in plus pe zi.

Limiteaza dressingul in salata

Persoanele care incearca sa manance mai sanatos opteaza, de regula, pentru salate, mai ales atunci cand iau masa in oras. Insa mare atentie la dressing! Unele tipuri de sosuri contin mai multe calorii decat toate verdeturile din bolul de salata. Din acest motiv, incearca sa renunti la dressing sau, cel putin, sa il limitezi cantitativ.

Citește mai multe pe Lyla.ro

Comentarii Facebook