Radu Mazăre anchetat de DNA. procurorii au făcut percheziții la casa primarului



Procurorii DNA au făcut marți percheziții la Primăria Constanţa şi la locuinţa primarului Radu Mazăre, într-un dosar pentru fapte de corupţie.

"O echipă de procurori de la DNA Bucureşti a descins, marţi dimineaţă, la ora 8.00, la sediul Primăriei Constanţa. Procurorii au solicitat mai multe documente privind proiectarea şi procedurile de achiziţie referitoare la construirea campusului social «Henri Coandă»", se menţionează în comunicatul semnat de Biroul de presă al Primăriei Constanţa, citat de Mediafax.

Procurorii au făcut percheziţii la 12 adrese din Constanţa, Bucureşti şi Dâmboviţa, printre care şi la sediul unei instituţii publice, într-un dosar în care se fac cercetări privind fapte de corupţie care ar fi fost comise, în 2011-2013, de funcţionari cu funcţii de conducere.

"Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală, ce vizează suspiciuni privind săvârşirea, în perioada 2011 - 2013, a unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie de către funcţionari publici, cu funcţii de conducere în plan local", se arată întră-un comunicat de presă al DNA.

În documentul vizat de DNA sunt prezentate detalii ale proiectului cartierului "Henri Coandă", menționându-se că într-o primă fază au fost construite 906 locuinţe pentru persoane nevoiaşe, fiind precizate dotările pe care le are fiecare garsonieră sau apartament.

În comunicat se mai arată că valoarea investiţiei este de aproximativ 31 de milioane de lei.

"Documentele solicitate de procurori sunt pregătite şi vor fi predate în scurt timp celor de la DNA", se mai menţionează în comunicatul transmis de Primăria Constanţa.

Comentarii Facebook