Miercuri 24 Aprilie

Pepenele, fructul care ți-ar putea salva viața. Vezi cum te ajută


Oamenii de știință au descoperit că pepenele verde poate scădea tensiunea arterială în cazul persoanelor care suferă de obezitate și reduce considerabil riscul de infarct, chiar și pe vreme rece.

Multe persoane suferă infarct-uri în condiții de vreme rece, organismul având dificultăți în reglarea temperaturii, ceea ce duce la o creștere a tensiunii arteriale.

Studiul cercetătorilor americani, publicat în American Journal of Hypertension, a relevat faptul că pepenele verde are efecte benefice asupra sănătăţii inimii şi reduce riscul de boli cardiovasculare, mai ales în cazul expunerii la frig, potrivit Dailymail.co.uk.

"Tensiunea asupra aortei şi inimii a scăzut după ce voluntarii au consumat extract de pepene verde", a declarat Arturo Figueroa, profesor la Universitatea din Florida.

Cercetătorii au monitorizat, 13 persoane diagnosticate cu obezitate, care aveau probleme cu tensiunea arterială, timp de 12 săptămâni. Mâinile participanţilor au fost scufundate în apă rece pentru a simula condiţiile de frig, în timp ce aceștia le măsurau tensiunea arterială. În faza următoare, jumătate dintre subiecți au consumat zilnic extract de pepene (patru grame din aminoacidul L-citrulină şi două grame de L-arginină), iar cealaltă jumătate a primit o substanţă placebo, urmând ca după şase săptămâni, participanţii au inversat rolurile.

Oamenii de știință au descoperit că pepenele verde a scăzut tensiunea arterială şi a redus stresul cardiac, chiar şi în condiţii de temperatură joasă.

Suplimentele cu L-citrulină şi L-arginină se găsesc în magazinele naturiste, însă trebuie administrate în doze ridicate pentru a avea ca efect scăderea tensiunii arteriale.

Comentarii Facebook