Radio Guerrilla s-a închis, după ce CNA a retras toate licenţele postului

 

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis să retragă toate licenţele audiovizuale ale Radio Guerrilla, deţinute de Realitatea Media SA.

 

Membrii CNA nu au precizat oficial care este data exactă de la care Radio Guerrilla trebuie să înceteze emisia.

 

Decizia de retragere a licenţelor Radio Guerrilla a fost aplicată la propunerea lui Valentin Jucan, membru al CNA, în baza articolului 56 din Legea audiovizualului, potrivit căruia "(1) Licenţa audiovizuală analogică sau digitală poate fi cedată către un terţ numai cu acordul Consiliului, nu mai devreme de un an de la data intrării în difuzare, cu asumarea de către noul titular a tuturor obligaţiilor decurgând din licenţă şi cu prezentarea certificatelor fiscale din care să rezulte că la data solicitării acordului Consiliului pentru cedarea licenţei nici societatea titulară cedentă a licenţei şi nici societatea cesionară nu înregistrează obligaţii restante la bugetul de stat", şi a articolului 57, alineatul 1, literele c şi d din Lege - "Licenţa audiovizuală analogică se retrage de Consiliu în următoarele situaţii: "ca urmare a încălcării normelor privind regimul proprietăţii în audiovizual, prevăzute la art. 46, şi a nerespectării dispoziţiilor art. 56".

 

Decizia a fost luată cu şapte voturi "pentru" (Valentin Jucan, Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Laura Georgescu şi Cristina Trepcea) şi trei voturi "împotrivă" (Lorand Turos, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea).

 

Decizia vizează toate cele 24 de licenţe audiovizuale ale Radio Guerrilla (23 de licenţe terestre şi o licenţă de satelit) pe care Realitatea Media SA le deţine.

 

Licenţele terestre ale Radio Guerrilla sunt în Bucureşti, Baia Mare, Brăila, Cernavodă, Cluj, Comăneşti, Constanţa, Craiova, Dărăbani, Focşani, Iaşi, Olteniţa, Petroşani, Piatra Neamţ, Râmnicu Vâlcea, Sighişoara, Sulina, Târgu Mureş, Târgovişte, Timişoara, Tulcea, Vaslui şi Zalău.

Comentarii Facebook