Putin anunță motivul anexării Peninsulei Crimeea: Nu puteam permite să intre în NATO



Președintele Rusiei, Vladimir Putin a declarat că motivul pentru care Crimeea a fost anexată este că Moscova nu putea permite ca această peninsulă să intre în componenţa NATO.

"Vreau să fie clar şi sincer. Menţineam un dialog cu partenerii noştri - cu europenii şi americanii - folosind doar instrumente diplomatice şi paşnice. Însă la încercările noastre de a continua acest dialog, ei ne-au răspuns prin susţinerea unei lovituri de stat anticonstituţionale în Ucraina. Nu aveam nicio garanţie că Ucraina nu va deveni mâine parte a NATO", a declarat Putin într-un interviu acordat postului de radio Europe 1 şi postului de televiziune TF1, potrivit Mediafax.

"Să mă scuzaţi, dar noi nu puteam proceda altfel în aceste condiţii, când un teritoriu cu o populaţie preponderent de origine rusă risca să ajungă într-o alianţă militară internaţională, deşi locuitorii Crimeei voiau să fie în componenţa Rusiei", a adăugat el.

De asemenea, liderul rus a afirmat că "o politică bazată pe expansiune şi cuceriri de teritorii nu are viitor în epoca contemporană".

Comentarii Facebook