Protestul transportatorilor - mii de autocare si taxiuri vor aglomera centrul Capitalei

1500 de autocare si autobuze, 10 000 de taxiuri , 600 de masini ale scolilor de soferi se vor aduna maine in centrul Bucurestiului. Transportatorii solicita sanctionarea firmelor care activeaza neautorizate, prelungirea autorizatiilor de transport si o lege unica in domeniu.

 

Peste 11 000 de transportatori sunt asteptati miercuri si joi la protestul organizat de Confederatia Operatorilor si Tranportatorilor Autorizati din Romania (COTAR), informeaza Mediafax . Mitingul va avea loc intre orele 10 si 15 in fata Guvernului si de-a lungul Bulevardului Kiseleff. COTAR reprezinta majoritatea firmelor de transport persoane (taxi, autocare, scoli de soferi) si o parte din transportatorii de marfa.

 

Masinile se vor alinia pana la pranz de-a lungul Bulevardului de la Muzeul Antipa pana la Piata Presei Libere, adunarea in fata guvernului fiind programata pentru orele 12-15.

 

Vasile Stefanescu, presedintele COTAR, a acuzat trei importanti oficiali din Ministerul Transporturilor de favorizarea unor grupuri de interese ale transportatorilor neautorizati. Este vorba de secretarul de stat Eusebiu Pistru, directorul general ARR Iancu Craciunoiu si directorul Directiei Generale de Transporturi Rutiere, Sorin Sarbu.

 

Conform sefului COTAR transportatorii neautorizati fraudeaza bugetul statului anual cu 300 de milioane de euro, prin neplata impozitelor.

O alta revendicare este prelungirea licentelor de transport pana in 2016, protestatarii reclamand faptul ca se incearca scurtarea tot mai mult a intervalului de valabilitate a licentelor, care a fost initial de cinci ani, acum e de trei si se incearca reducerea la doi ani, incurajandu-se traficul de influenta pentru obtinerea acestor documente.

Comentarii Facebook