Gripa aviara revine. Un nou focar a fost identificat in comuna Letea, judetul Tulcea

49 de pasari moarte au fost descoperite in doua gospodarii din comuna Letea. Autoritatile au identificat virusul inalt patogen al gripei aviare si au luat masuri pentru supravegherea zonei.

 

"Ministerul Sanatatii a intarit supravegherea epidemiologica a comunitatii din zona in care medicii veterinari au semnalat aparitia cazurilor de gripa aviara (A/H5N1). In aceasta perioada, reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Tulcea asigura asistenta permanenta pentru cele 250-300 de persoane din aria respectiva. In cazul aparitiei virozelor respiratorii acestia vor recolta probe pe care le vor transmite pentru prelucrare la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Cantacuzino", se arata intr-un comunicat remis astazi presei de Ministerul Sanatatii.

 

Autoritatile le-au recomandat localnicilor sa nu se apropie de pasarile moarte, sa nu dea voie pasarilor sa intre in casa, iar copiilor sa nu li se permita sa se joace cu cadavrele pasarilor.

 

Autoritatile de la Bucuresti au anuntat Comisia Europeana despre aparitia focarului si au precizat ca vor stabili o zona de protectie pe o raza de trei kilometri. Ultimul caz de gripa aviara de tip A/H5N1 a fost depistat in Germania in martie 2009.

Comentarii Facebook