Proteste mondiale in 15 octombrie? Vezi detalii


O miscare de protest mondiala, anuntata pentru data de 15 octombrie, a bagat spaima in autoritatile din intreaga lume, scrie Guardian.

"Revolutia Globala", organizata de OWS (Occupy Wall Street), s-a "nascut" la New York, dar miscarea s-ar putea extinde in toata lumea, ca o reactie impotriva marilor corporatii financiare de la care a pornit criza. In ultimele 2 saptamani au fost organizate mai multe proteste in capitala financiara a SUA.

OWS a lansat un mesaj pe YouTube prin care cheama la un protest mondial in 15 octombrie si deja au fost anuntate mitinguri in Spania, Brazilia, Germania, Anglia, Grecia, Israel si chiar Ungaria.

"Suntem constienti de coruptie, de minciuni, de razboaie, de sistemele nedrepte care incurajeaza comportamentele egoiste si antisociale, de violari ale drepturilor omului, de distrugerea acestei planete si a locuitorilor ei, de actiunile injuste si inumane ale corporatiilor globale pentru putere si profit… Si ne-am saturat! Pe 15 octombrie 2011 putem produce o schimbare adevarata, daca oamenii de bun simt ai acestei planete vor putea lasa deoparte nimicurile care ii separa si se vor uni! Revolutia Globala - 15 octombrie 2011. Vrem o democratie reala. Pentru oameni, facuta de oameni. Opriti masinaria – creati o noua lume! Acesta poate deveni un eveniment de cotitura… depinde de tine! Casa noastra, vietile noastre, viitorul nostru. Nu sunteti singuri. Viitorul e acum. E timpul sa modernizam planeta", precizeaza organizatorii miscarii.


Comentarii Facebook