Proteste masive în Cluj, București și alte județe din țară, după votul modificării Codului Penal. În capitală s-a soldat cu incidente VIDEO



Un protest de aploare, la care participă câteva mii de oameni, are loc în Piața Victoriei din Capitală, miercuri seară, după ce Camera Deputaților a votat modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală.

Evenimentul a fost anunțat de la ora 20.00, pe pagina de Facebook Corupția Ucide.


Depinde și de noi. Nu s-a terminat. Hai în stradă!

Hai în stradă! Hai să spunem Președintelui să nu își abandoneze rolul constituțional. Hai să spunem partidelor de opoziție să nu renunțe la luptă. Hai să spunem Curții Constituționale să își respecte menirea. Hai să spunem aliaților noștri din UE și NATO să continue să ne ajute. Hai să spunem magistraților că nu sunt singuri. Putem spune asta prin prezența noastră, putem contribui la stoparea acestor modificări odioase aduse codurilor penale. Depinde și de noi.

167 de slugi ai câtorva infractori au decis astăzi ca România să devină un cuib de hoți și de mafioți, o țară în care oamenii mor din cauza corupției, în care cetățenii sunt furați și umiliți prin abuzul de putere al politicienilor. Totuși, încă nu s-a terminat. La peste 1 an și jumătate de la începutul ofensivei împotriva justiției nimic nu s-a schimbat încă în legislația penală. La mai bine de 6 luni de la adoptarea legilor justiției, acestea nu au intrat în vigoare și au fost îmbunătățite substanțial față de forma inițială. Între timp, Dragnea a fost condamnat în primă instanță, iar sistemul de justiție a arătat că nu a renunțat la independență. Hai să cerem instituțiilor independente ale statului să nu renunțe, hai să le spunem că suntem alături de ei, că nu sunt singuri”, precizează anunțul.

Încă de la ora 19.00 s-au adunat câteva sute de protestatari, care au blocat circulația. Ei negociază cu jandarmii să meargă în spațiul destinat protestelor.

În Piața Victoriei câteva persoane s-au îmbrâncit cu jandarmii. Cel puțin o persoană a fost ridicată de oamenii legii. Se pare că unii manifestanţi au încercat să forţeze cordonul de jandarmi, potrivit PRO TV.

Protestatarii i-au adus un omagiu lui Călin Farcaș, tânărul de 29 de ani care a protestat cu aparatul de oxigen lângă el, pentru a-şi apăra dreptul la viaţă. El reuşise să strângă cei 200.000 de euro necesari transplantului de plămâni, însă prin tergiversarea actelor şi a procedurilor s-a pierdut timp preţios.

 

De asemenea, un număr destul de mare de oameni au ieșit în stradă și la Cluj.


Comentarii Facebook