Protest al unui membru CNA în favoarea Discovery Channel: ”Existenţa postului Discovery este o necesitate”

 

Valentin-Alexandru Jucan, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), a purtat la ședința de marţi a Consiliului un tricou pe care era imprimată sigla televiziunii Discovery Channel.

 

În primul rând, este vorba de faptul că sunt plătit din bani publici şi trebuie să ţin cont de dorinţa telespectatorilor şi să ţin cont de nevoile lor şi se pare că existenţa postului Discovery este o nevoie, este o necesitate, care eu consider că trebuie să le fie satisfăcută”, a spus Valentin Jucan. 

 

Jucan a spus că CNA nu a fost de acord cu scoaterea Discovery Channel de pe platforma Digi a RCS.

 

Practic, dânşii vor trebui să îşi rezolve mai întâi problema şi după aceea vom vedea dacă cu alte chestiuni vor ajunge şi la noi, la CNA. Dar vreau să fac o remarcă în legătură cu diverse discuţii care au loc în spaţiul virtual şi în audiovizual şi anume faptul că, într-o formă sau alta, CNA a permis acest lucru. Vreau să spun că CNA nu a permis în sensul că a încuviinţat în cunoştinţă de cauză scoaterea postului Discovery, ci a fost - şi îmi pare rău să spun asta, cu scuzele pentru toţi telespectatorii care doresc revenirea Discovery înapoi - a fost o scăpare tehnică, din cauza faptului că este atât de lungă partea tehnică a informării cu privire la schimbările din grilă încât nu am putut să vedem clar ce posturi sunt scoase, care sunt adăugate”, a explicat Jucan, conform Mediafax.

 

El a mai spus că CNA nu se poate implica în această problemă.

 

Este exclus ca, în acest moment, să intervenim într-o relaţie comercială. Nu putem face nimic, trebuie să aşteptăm să vedem care va fi rezultatul negocierilor dintre cele două companii şi mai departe vedem care este poziţia Discovery, dacă se va poziţiona cumva faţă de CNA, dar mai ales care este poziţia RCS&RDS (...) În timp ce ei negociază, noi nu avem cum să îi chemăm, pentru că, într-o formă sau alta, oricare din părţi ar putea să considere că este o ingerinţă, o intervenţie a noastră, abuzivă, în timpul negocierilor dintre ei. Însă, ca membru CNA, nu doresc, şi nu fac referire neapărată la RCS&RDS, ca astfel de comportamente să devină obişnuinţă”, a spus Jucan (foto - paginademedia.ro).

 

RCS&RDS a scos Discovery Channel din grila de satelit

Comentarii Facebook