Propunerea controversată pentru prevenirea atacurilor teroriste în Europa: O lege care să protejeze sentimentele religioase



Atacul asupra redacției ziarului de satiră Charlie Hebdo, din Paris, în urmă căruia au murit 12 persoane, a fost cauzat de publicarea unor caricaturi care îl înfățișau pe profetul Mahomed.

Astfel, consilierul special al preşedintelui Uniunii organizaţiilor islamice din Franţa (UOIF), Lhaj Thami Breeze, consideră că este necesară o lege care să protejeze sentimentele religioase ale cetățenilor din Europa, indiferent de religia sa.

Noi nu tolerăm insultele la adresa profetului Mahomed sau la adresa lui Isus sau la adresa oricui altcineva. În Europa, există o lege care interzice antisemitismul, iar dacă cineva ofensează un evreu, atunci el este pedepsit de către instanţa de judecată. Prin analogie cu această lege, ar trebui adoptată o alta care să interzică defăimarea religiilor”, a afirmat Lhaj Thami Breeze, potrivit Agerpres.

Acesta spune că atacul de miercurea trecută la redacţia revistei satirice Charlie Hebdo nu reprezintă o surpriză, deoarece redactorilor săptămânalului li s-a cerut în mod repetat să nu mai publice materiale provocatoare.

Această opinie este împărtăşită nu doar de musulmani. Aici, în Franţa, mulţi intelectuali au avertizat revista în legătură cu astfel de acţiuni”, a afirmat reprezentantul UOIF, dându-l ca exemplu pe filosoful Edgar Morin, care în 2009 a publicat un articol în Le Monde în care cerea Charlie Hebdo să renunţe la publicarea unor caricaturi şi materiale ofensatoare.

Comentarii Facebook