Miercuri 24 Aprilie

Primele declarații ale jandarmului care a lovit cu pumnii protestatarii de la București: Dacă vedeţi toate ordinele după care ne executăm



Imagini cu un jandarm care lovește cu pumnii oamenii în timpul protestului de sâmbătă, de la București, au făcut furori pe internet, iar acum acesta este cercetat de șefii săi.

Jurnalista Ramona Ursu a reușit să îl identifice pe jandarm și a obținut primele declarații despre incident. Totuși, bărbatul nu a oferit foarte multe detalii, deoarece recunoaște că a primit ordine să nu ofere informații presei despre incident.

Acesta i-a explicat jurnalistei de ce a folosit forța fizică asupra protestatarilor, cu toate că nu erau violenți.

Dacă vedeţi toate ordinele după care ne executăm activitatea şi toate tehnicile de intervenţie pe care noi le avem şi gradualitatea folosirii forţei, cred că o să vă daţi seama că, dacă nu mai puteam face faţă folosind forţa fizică, următorul pas era să folosim tot mijloacele corporale. După aceea, sunt mijloacele intermediare şi, după aceea, armele de foc. A fost următorul grad, din momentul în care în cordonul acela nu mai făceam faţă. Era spart cordonul şi am intervenit acolo unde erau probleme.”, i-a declarat jandarmul Ramonei Ursu.

Întrebat dacă nu consideră că putea găsi o metodă mai bună de a interveni, jandarmul a răspuns: „Nu-mi dau seama, în momentul acela trebuia să îndepărtăm oamenii care împingeau gardurile cu braţele. Nu am vrut să aduc imaginea asta a Jandarmeriei. M-am uitat şi eu pe imagini şi nu arată bine. Doar că sunt nişte lovituri de oprire şi atât, nu de a face rău cuiva, nu-s cu ură. Eram într-un dispozitiv, nu ştiu dacă mai sunt filmat şi în altă parte. Dar eu de foarte multe ori sunt cel cu calmul, care încearcă să discute foarte mult cu cetăţeanul şi încearcă să îi explice măsurile noastre. Eu aveam informaţii în cască că s-a aruncat cu garduri în jandarmi. Nu sunt începător, de un deceniu lucrez în Jandarmerie.



Comentarii Facebook