Previziunile celui mai mare astrofizician din lume: În 50 de ani vom locui pe lună VIDEO



Celebrul astrofizician britanic Stephen Hawking a declarat, în cadul unei emisiuni TV, că omenirea va coloniza alte planete în următorii 50 de ani, iar până la sfârșitul secolului, profesorul speră că oamenii vor ajunge să locuiască pe Marte.

În timpul emisiunii de televiziune "Live from Space", celebrul astrofizician a spus că oamenii vor avea colonii pe Lună "în următorii 50 de ani" şi că alţi oameni vor trăi pe Marte până în anul 2100, informează dailymail.co.uk.

Stephen Hawking susține că în cazul în care oamenii nu vor reuși să colonizeze alte planete, rasa umană se va confrunta cu o extincție iminentă, numărul tot mai mare de persoane nemaiputând fi suportat de Pământ pentru mult timp.

"Planeta noastră este o lume veche, ameninţată de o populaţie în expansiune şi resurse limitate. Trebuie să anticipăm aceste ameninţări şi să avem un plan B. Dacă vrem ca specia noastră să supravieţuiască în următorii 100 de ani sau în următorii 1.000 de ani, atunci este imperativ să călătorim în negura spaţiului pentru a coloniza lumi noi din cosmos. Dacă vom urma această cale, atunci nu am niciun dubiu că acest secol va rămâne cunoscut în istoria omenirii sub denumirea «Epoca Spaţială»", a spus renumitul cercetător britanic, în vârstă de 72 de ani.

Declarațiile au fost făute în cadrul emisiunii "Live from Space: Lap of the Planet", difuzată de postul Channel 4, în timpul căreia astronauţii de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) au apărut în direct de pe orbită.


Comentarii Facebook