Preşedintele Google vrea să-şi vândă din acţiuni. Vezi ce sumă a cerut


Preşedintele Google Inc vrea să-şi vândă peste 40% din acţiunile pe care le deţine în cadrul companiei.

Eric Schimdt şi-a anunţat vieneri decizia de a vinde 42% din acşiunile pe care le deţine la motorul de căutare pe Internet. Această decizie i-ar putea aduce o sumă fabuloasă de 2,5 milirde de dolari, potrivit Agerpres.

Schimdt a transmis un comunicat Autorităţii bursiere americane (SEC) în care informa că are intenţia de a scoate la vânzare 3,2 milioane de acţiuni Google pe o perioadă de un an. Acesta deţinea la data de 31 decembrie 2012, 7,6 milioane acţiuni Google, echivalentul a 2,3% din capitalul societăţii şi 8,2% din drepturile de vot.

Vineri seara acţiunile Google erau cotate la bursă cu 785,37 de dolari, ceea ce înseamnă că operaţiunea i-ar putea aduce lui Eric Schmidt peste 2,5 miliarde de dolari, dar vânzarea celor 3,2 milioane de acţiuni se va face treptat pentru a nu destabiliza cotaţia titlurilor.

Sub conducerea lui Eric Schmidt, 57 de ani, Google a devenit cel mai mare motor de căutare pe Internet din lume. În luna aprilie 2011 Eric Schmidt a cedat funcţia de CEO către co-fondatorul Google, Larry Page.

Potrivit Forbes, Eric Schmidt ocupă locul 138 în topul celor mai bogaţi oameni din lume cu o avere de 6,9 miliarde de dolari.

Comentarii Facebook