Presedintele CE, Jose Manuel Barroso, ingrijorat de cresterea deficitului din Romania

In urma intalnirii avute cu presedintele Traian Basescu, Jose Manuel Barroso a declarat ca este ingrijorat de cresterea deficitului bugetar al Romaniei, lucru impartasit si de seful statului roman.

 

Barroso a spus ca i-a impartasit lui Basescu ingrijorarea lui legata de cresterea deficitului si de controlul fiscalitatii si a afirmat ca pentru Romania controlul deficitului bugetar trebuie sa fie prioritar. Presedintele CE a spus ca Romania trebuie sa continue reformele din domeniul administratiei si a spus despre presedintele Traian Basescu ca este un "european devotat".

 

La randul sau, Traian Basescu a declarat ca presedintele CE a facut aceleasi observatii pe care le-a facut si el la intalnirea avuta marti cu membrii Guvernului. Baasescu a avertizat in aceasta saptamana Executivul ca exista riscul ca pana la sfarsitul anului deficitul sa depaseasca 7%. Basescu a precizat ca este necesara reducerea cheltuielilor cu aparatul bugetar, si ca aceeasi abordare este si la nivelul Comisiei Europene.

 

Jose Manuel Barroso a spus ca in 26 aprilie, o delegatie comuna a CE, FMI si Bancii Mondiale va sosi la Bucuresti ca sa discute despre acordarea celei de-a treia transe din cadrul acordului semnat cu Romania.

Comentarii Facebook