Postezi multe selfie-uri pe Facebook? Vezi ce spun psihiatrii despre tine

 

Asociația Americană de Psihiatrie (APA) a confirmat în mod oficial că crearea autoportretelor prin fotografiere, cel mai des pentru a fi postate pe rețele de socializare, este o tulburare mintală.

 

Afecțiunea se numește „selfitis” și este definită ca dorința obsesiv-compulsivă de a face fotografii cu sine însuși și de a încărca fotografiile în rețele de socializare drept modalitate de a compensa lipsa de stimă de sine.

 

Conform deciziei Asociației Americane de Psihiatrie, există trei niveluri de tulburări:

 

1. Selfitis marginal- atunci când te fotografiezi pe tine însuți cel puțin de trei ori pe zi, dar nu postează fotografiile pe rețelele de socializare;

2. Selfitis acut- când te fotografiezi cel puțin de trei ori pe zi și posteți fiecare fotografie pe rețelele de socializare;

3. Selfitis cronic- când ai o dorință incontrolabilă de a te fotografia și a posta pe rețele de socializare mai mult de șase selfie-uri pe zi.

Pe lângă aceasta, recent, oamenii de știință au stabilit că publicarea pe rețele a fotografiilor din sala de sport sau de la jogging-ul de dimineață reprezintă o boală mintală gravă numită tulburare narcisistă a personalității.

 

Sursa: unimedia.info

Comentarii Facebook