Sambata 23 Septembrie

Polițistul lovit de Boureanu: Mesajul este că oricine cu 7.000 de euro bate un agent şi ia pedeapsă cu suspendare

 

Ovidiu Andrei, poliţistul care a fost lovit de Cristian Boureanu, susține că pedeapsa dată de instanță este prea blândă.

 

Îmi creează un sentiment de frustrare faptul că integritatea fizică şi prestigiul profesional al poliţistului valorează 30.000 de lei. În realitate, nu este vorba despre bani, este vorba despre mesajul pe care autoritatea judecătorească, ce-i drept, poate în primul caz mediatizat cu adevărat, îl transmite societăţii civile. Nu este doar îngrijorarea mea, este un sentiment de nelinişte generală, de îngrijorare în rândul colegilor mei care zilnic se expun riscului de a fi agresaţi, situaţiile conflictuale fiind nelipsite în cadrul unei zile de muncă”, a declarat Ovidiu Andrei, conform Mediafax.

 

Mă aşteptam ca în ochii celor care împart dreptatea, prejudiciul moral suferit de mine să aibă o reparaţie echitabilă, care să ne ocrotească deopotrivă pe mine şi pe colegii mei de expunerea la astfel de incidente. Mesajul transmis e cu totul şi cu totul altul. Oricine are 7.000 de euro în buzunar poate bate un poliţist pe stradă şi îşi ia o pedeapsă cu suspendare. De fapt, acesta este of-ul breslei. Eu am avut doar neşansa să fiu vocea”, a mai spus Ovidiu Andrei.

 

Polițistul a cerut în instanță daune morale în valoare de 200.000 de euro, dar instanța a acceptat numai 7.000 de euro. 

 

Cristian Boureanu a fost condamnat la doi ani şi două luni de închisoare cu suspendare și plata a 7.000 de euro.

Comentarii Facebook