Persoanele inteligente consumă mai mult alcool. Vezi explicația cercetătorilor



Potrivit unui studiu realizat recent de oamenii de știință finlandezi, persoanele mai inteligente au tendința de a consuma mai mult alcool, aceștia descoperind o legătură între consumul de băuturi alcoolice și IQ.

Cercetătorii au monitorizat 3.000 de gemeni identici, urmărind momentul când au vorbit prima dată, când au alcătuit fraze complexe, când au citit, dar şi când au consumat pentru prima oară alcool şi, de asemenea, au consemnat care dintre cei doi a băut mai mult, potrivit Descoperă.ro.

Oamenii de ştiinţă susțin că dezvoltarea verbală este conectată cu inteligenţa socială, care ajută la legarea prieteniilor. Studiul arată că geamănul care a consumat mai mult alcool are o viaţă socială mai bogată, astfel că probabilitatea ca el să bea mai mult este mai mare.

Un psiholog al evoluției, Satoshi kanazawa, a dezvoltat o altă ipoteză, conform căreia creierul uman întâmpină greutăţi în înţelegerea şi gestionarea unor situaţii care nu existau, de exemplu, în Pleistocen, creierul cu performanţe mai mari se antrenează din punct de vedere logic mai bine şi mai lent, dezvoltând abilităţi specifice de adaptare la noile probleme impuse de evoluţie.

Alcoolul consistă o nouă problemă pe scara evoluţiei, acesta nefiind produs şi consumat în mod voluntar de oameni decât după zece mii de ani.

 

Mai multe detalii pe Descopera.ro

Comentarii Facebook