Miercuri 24 Aprilie

Permisul de conducere european intră în vigoare de mâine


Odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Rutier, la 19 ianuarie 2013, toate permisele de conducere eliberate în UE se vor prezenta sub forma unui "card de credit" din plastic.

Noul permis de conducere va avea un format standard şi elemente de securitate mai bune, şi va înlocui treptat cele peste 100 de modele diferite din hârtie şi plastic, utilizate în prezent de mai mult de 300 de milioane de şoferi în întreaga UE. Aceată acţiune face parte dintr-un pachet mai amplu de măsuri pentru a ameliora libera circulaţie, pentru combate frauda şi siguranţa rutieră pe întreg teritoriul UE, potrivit realitatea.net.

Permisele actuale valabile, nu sunt afectate, dar vor fi înlocuite cu noul format în momentul reînnoirii lor sau cel târziu până în 2033.

Permisul european poate fi adaptat cu uşurinţă astfel încât să includă simboluri naţionale, decizia fiind luată de fiecare stat membru în parte şi conţine elemente de securitate menite să îl facă inviolabil.

Totodată, la această măsură se adaugă şi crearea unui sistem de schimb de date electronice la nivel european, pentru a facilita între adnistraţiile naţionale, schimbul de informaţii.






Comentarii Facebook