Miercuri 24 Aprilie

”Perla rromilor” din Botoșani e consilier la cabinetul europarlamentarului clujean Daniel Buda


Cu toate că are doar 19 ani, Perla Scripcariu, o tânără de etnie rromă, din Botoșani, a ajuns să lucreze la Parlamentul European, în cabinetul europarlamentarului clujean Daniel Buda.

Tânăra a devenit cunoscută ca și ”Perla romilor” în urma unui material difuzat în presă în care și-a spus povestea. Perla Scripcariu s-a luptat cu prejudecățile de mică, însă a reușit să termine un liceu de prestigiu din Botoșani, Colegiul Naţional „A.T. Laurian”, să ia BAC-ul cu notă mare și să fie acceptată la cinci universități din Marea Britanie.

Aceasta a precizat că își dorește să lucreze în Parlamentul European, pentru a putea lupta pentru drepturile minorităților.

Astfel, proaspăt absolventa i-a atras atenția europarlamentarului clujean Daniel Buda, care i-a oferit un stagiu de practică în cabinetul său.

Am aflat de această poveste din presă şi am fost impresionat de voinţa ei. În interviul acordat spunea că îşi doreşte să ajungă în Parlamentul European unde să lupte pentru drepturile minorităţilor. Am sunat-o şi i-am oferit acest stagiu de o lună de zile până merge la facultate şi a acceptat”, a declarat Dan Buda, pentru adevarul.ro.

Perla a fost acceptată la Universitățile din Birmingham, Portsmouth, Greenwich, Coventry şi Kent, însă în cele din urmă a ales University of Birmingham.

„Îmi place mai mult Birmingham şi ca oraş, dar am auzit multe lucruri bune despre Univeristate şi mai ales despre profilul pe care vreau să-l urmez. Este vorba de Ştiinţe Politice”, a precizat Perla Scripcaru pentru sursa citată.

Comentarii Facebook