Pe cine interesează Cv-ul tău? Unde ajunge şi de cine este citit?

 

CV-ul reprezintă cartea fiecărui om atunci când vine vorba de angajare, însă cei mai mulţi oameni se tem că acestea nu sunt citite de către anjagatori, potrivit specialiştilor de la Portal HR.

"Pe plan local, credem că sunt destul de puţine organizaţiile care au o bază de date integrată cu sistemul de mail astfel încât aplicaţiile primite pe o anumită adresă să fie importate automat şi să permită ulterior căutarea celor mai potrivite profile având în vedere cuvinte cheie", susţin specialiştii în resurse umane.

Potrivit acestora, de cele mai multe ori, în spatele adresei de e-mail este o persoană de la departamentul de HR sau din zona administrativă, un consultant extern sau, în cazul firmelor mici, chiar managerul pentru a cărui echipă se derulează proiectul de recrutare.

"Din păcate, nu întotdeauna persoana care primeşte aplicaţiile este şi cea în măsură să facă selecţia. Acest lucru se întâmplă cu o frecvenţă îngrijorătoare. În plus, multe aplicaţii nu au parte nici măcar de o confirmare de primire", se arată pe portalul de resurse umane.


Citeşte mai multe AICI.

Comentarii Facebook