Opt informații utile despre orgasm

 

Orgasmul este un subiect jenant pentru mulți, dar este parte importantă a sănătății.

 

1. Orgasmul reduce durerea. Ai o durere de cap? Nu este un motiv sa nu faci sex, ci dimpotriva. „Exista dovezi care arata ca sexul poate alina mai multe tipuri de durere inclusiv: durere cauzata de artrita sau durerea dupa o operatie”, sustine Lisa Stern, specialist la Planificare Familiala in Los Angeles. „Aceasta se datoreaza in mare parte eliberarii oxitocinei in corp in timpul unui orgasm. Oxitocina este hormonul relationarii care genereaza sentimente pozitive si de relaxare”. Efectele benefice de alinare a durerii dureaza in jur de 8-10 minute, dar Lisa Stern sustine ca nivelul durerii poate scadea si doar gandindu-te la sex.

 

2. Folosirea prezervativului nu afecteaza calitatea orgasmului. Nu e cazul sa fii ingrijorata ca folosirea prezervativului are vreo legatura cu calitatea orgasmului. „ Femeile au aceleasi sanse sa aiba orgasm cu sau fara prezervativ, fapt ce contrazice mitul conform caruia prezervativul afecteaza sexul”, spune Dr. Debby Herbenick, cercetator stiintific la Universitatea din Indiana, autoarea cartii „Pentru ca ma simt bine”.

 

3. 30% din femei intampina dificultati in a avea orgasm. Daca ai avut probleme cu orgasmul, nu esti singura. Conform satisticilor, una din trei femei are dificultati in a ajunge la orgasm. De asemenea, 80% din femei au probleme cand este vorba doar de stimulare vaginala. Stimularea clitoridiana ajuta adesea, dar si tratamentul medical. Disfunctiile sexuale feminine cu referire la imposibilitatea de a ajunge la orgasm sunt foarte comune si au facut subiectul multor controverse si cercetari medicale in ultimii ani.  Adesea aceste disfunctii sunt asociate cu alte probleme medicale cum ar fii bolile tiroidei, depresii sau diabet.

 

Citeşte continuarea pe sfatulparintilor.ro.

Comentarii Facebook