ONU s-a pronunțat în scandalul național cu numărul ”M...PSD”

 

ONU a oferit o clarificare importată în toată povestea cu șoferul cu numere anti-PSD.

 

ONU spune că și în România ar fi trebuit să fie valabil amendamentul propus de Belgia și intrat în vigoare în 2016, care le permite şoferilor să aibă numere de înmatriculare formate doar din litere.

 

În acord cu articolul 49 (2) al Convenției asupra Traficului Rutier (Viena, 8 noiembrie 1968), amendamentul propus pentru paragraful 1 al anexei 2 a Convenției a intrat în vigoare pentru toate părțile semnatare la data de 19 septembrie 2016”, a declarat pentru Digi24 purtătorul de cuvânt al ONU.

 

Acest răspuns pune şi mai mult sub semnul întrebării decizia poliţiştilor de la Bucureşti de a-l sancţiona pe şofer în baza Convenţiei de la Viena, ratificată de România în 1980. Textul inițial prevedea că șoferii trebuie să aibă cel puțin o cifră în componența numărului de înmatriculare. Numai că această convenție e suferit unele modificări în 2016, în urma unui amendament depus de Belgia, care recunoaște dreptul șoferilor de a avea numere de înmatriculare formate exclusiv din litere. Practic, ONU spune că dacă România nu și-a exprimat în decurs de un an împotrivirea față de acest amendament, el a intrat în vigoare în mod tacit.

Comentarii Facebook