Oficial Banca Mondială: În România corupţii sunt arestaţi, dar ies după un an, doi şi se bucură de banii furaţi

 

România trebuie să pună accent pe confiscarea bunurilor furate, fiind necesară o eficienţă mai crescută pentru combaterea corupţiei, a declarat Ismail Radwan, specialist al Băncii Mondiale pentru managementul sectorului public.

 

Văd că nu trece o săptămână fără ca un personaj cunoscut să nu fie anchetat. Trebuie ca sistemul judiciar din România să se axeze asupra bunurilor furate. Acestea trebuie confiscate, iar banii oamenilor trebuie recuperaţi. Politicienii şi oamenii de afaceri corupţi sunt arestaţi, dar ies după un an sau doi şi se bucură în continuare de toate bunurile pe care le-au sustras din avutul public”, a afirmat Radwan, la Foreign Investors Summit 2015, conform romaniatv.net.

 

Guvernul face paşi siguri prin menţinerea disciplinei fiscale. Banca Mondială este fericită să sprijine acest demers şi să se asigure că România devin o destinaţie atrăgătoare pentru investiţii", a mai adăugat Radwan.

 

Procurorul şef al DNA, Codruţa Kovesi, a atacat în luna septembrie Ministerul Finanţelor, care se mișcă greu în recuperarea prejudiciilor.

 

Laura Codruţa Kovesi a susţinut că, doar în dosarele DNA, suma care trebuie confiscată de stat este de 310 milioane de euro, bani care ar putea fi folosiţi pentru dublarea salariilor medicilor.

Comentarii Facebook