O nouă interfaţă de comunicare de la Intel pentru Stephen Hawking


Intel a dezvoltat, de mai bine de 10 ani, noi tehnologii prin care omul de ştiinţă Stephen Hawking să poată comunica mai simplu print-o interfaţă digitală.

Stephen Hawking poate rosti cu actualul soft de la Intel doar un cuvânt pe minut, însă Justin Rattner, de la Intel, susţine că, datorită noilor reuşite ale departamentului de cercetare și inginerie, omul de știință va putea să rostească câteva cuvinte pe minut.

"Am construit o nouă interfaţă care va putea să interpreteze mai simplu gesturile feţei şi să reproducă respectivele cuvinte pe care subiectul doreşte să le rostească", a declarat Rattner de la Intel pentru revista Scientific American, potrivit stirileprotv.ro.

Softul prin care Stephen Hawking poate comunica în acest moment se bazează pe stimularea obrazului pentru a identifica literele, silabele şi cuvintele pe care aceste doreşte să le rostească, de acum încolo noua tehnologie ar putea folosi şi alte gesturi ale feţei.

Stephen Hawking (71 de ani) este considerat unul dintre cei mai mari oameni de ştiinţă ai istoriei. El reuşeşte să muncească în continuare în ciuda sclerozei laterale amiotrofice de care suferă încă din tinereţe şi să scrie cărţi extrem de importante pentru lumea cosmologiei, lansând în anul 2010 cartea The Grand Design.

Comentarii Facebook